Přehled posledních diskuzních příspěvků
Evropská unie chce omezit používání mobilů
Libor Farský 1.4. 08:55
Málem jsem na to redakci skočil, apríla jsem nevzpomenul. Bylo by to fajn.
Výběru psa věnujte pozornost, některé rasy přinášejí problémy
Marie Bartošová 31.3. 11:19
Vybírali jsme kdysi psa pro dcerku, moc si ho přála. Přihlíželi jsme také k tomu, aby nebyl moc hlučný, aby nerušil sousedy.
Velikonoční dny
Naděžda Špásová 31.3. 10:17
Maruško, přeji tobě a tvým blízkým krásné a pohodové velikonoce. :-)
Velikonoční šifra
Jan Krones 30.3. 15:03
Ano, hanácký salát, 2,50 Kčs/10 dkg v r.1978. Vejce a salám jsou nadbytečné. Dobrý žvejkavý rohlík nikoliv.
Stát přispěje seniorům nad 65 let na jízdné - dobře nebo špatně?
Libuše Křapová 30.3. 13:49
V podstatě s vámi souhlasím, Ivano. Důstojný život nikomu neumožní sleva na jízdném. To je k důchodům jen takový bonus. To, že někteří senioři - a je jich docela dost - žijí na hranici chudoby, se musí ale řešit jinak. Zákony, vnímavými a pozornými sociálními pracovníky, cílenými příspěvky, aby je nebylo možno zneužívat. Například právě oným příspěvkem na bydlení. Nyní se v médiích o tomto problému - hranice chudoby u seniorů - začíná občas mluvit. Ráda bych věřila, že slevy na jízdném je jen taková první vlaštovka, že to neusne s uklidněním situace ve vládě. Jenomže změna zákonů trvá roky, a často už vypracované změny nová vláda po volbách ruší. Tahle sleva mohla být schválena a uskutečněna téměř ihned, protože to není zákon, ale nařízení vlády. A i těm chudobnějším z nás (do téhle skupiny já nepatřím) - hlavně z venkova - by slevy na jízdném zatím pomoci mohly. Na cestě k lékaři, na nákupy - protože velká města nabízejí slevy na městskou hromadnou dopravu a od určitého věku se tam jezdí často i zadarmo.
Kouzlo usmiřování. Ovládáte ho?
Libor Farský 30.3. 09:13
"Nad naším hněvem ať slunce nezapadá" - to říkával můj dědeček babičce a opravdu měli i proto tak krásné manželství až do pozdního věku. Snažil jsem se pak o totéž.
Knižní novinky
Jitka Hašková 29.3. 17:28
To jsem ráda, že jsem se dozvěděla, že vyjde knížka od pana prof. Koláře. To je vzácný a moudrý člověk.
Radnice vstřícné k seniorům - obec Těchlovice
Zuzana Pivcová 29.3. 16:23
Pokud je paní starostka sama v seniorském věku, má k problémům této věkové kategorie blízko. Věřím, že v malé obci nejsou mezigenerační problémy tak křiklavé jako třeba v Praze. To cítím ostatně i v létě v Týně nad Vltavou. Myslím, že tam si přece jen nikdo z mladých nedovolí dát starší generaci najevo, jak překáží a je neužitečná. Vždyť jsou to třeba sousedé! Díky, Blanko.
Manželství jako smlouva o spolupráci
Zuzana Pivcová 29.3. 11:49
Myslím, že takové vztahy byly mezi lidmi vždy, pouze nebylo společensky přípustné nebo vhodné se rozvádět. Hlavně před Bohem. Nemyslím, že by byli naši předkové morálně na větší výši.
Poezie venkova
Dana Puchalská 29.3. 09:13
Na některé věci co jsou na výstavě si pamatuj. Byly u babičky na venkově. Dokonce jsem jednou prala i na té valše. Moc hezká výstava. A ty děti z toho musely být určitě nadšené.
Trubičky se šlehanou nivou nadchly i Josefa Abrháma
Věra Ježková 29.3. 07:29
Musí to být mňamka, ale nemám ani kovové trubičky, ani sáček se zdobícím nástavcem.
Dilema: kufr do letadla. Skořepinový, či z textilie?
Martin Doležel 29.3. 07:15
Ahoj, podle mě jsou lepší textilní kufry, nejlépe z pevného umělého vlákna..ty už něco vydrží..skořepina sice lépe chrání obsah, ale zase je náchylnější na poškození na letišti..
https://www.coolboty.cz/travelite-campus-4w-l-hawaii
Čeští vědci vyvinuli Eligin, silný bio-zázvorový extrakt v kapslích
Jitka Hašková 29.3. 06:32
Zázvor je úžasný. Sama si ho dávám léta k snídaní do čaje, strouhám si ho čerstvý. Takto by si člověk mohl vzít sebou i na cesty.
Trojpták
Margita Melegova 28.3. 14:17
Priznam se, ze takovy recept vidim prvne, musela to byt mnamka, jen skoda, ze neni vic fotek.
Írán – srdce Perské říše
Jaroslava Handlová 28.3. 12:03
Miluji země Orientu. V Íránu jsem ještě nebyla a tato lákavá pozvánka se mi moc líbí! Doufám, že tam je bezpečno?
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.