Přehled posledních diskuzních příspěvků

Discgolf: Sport pro všechny generace

Dagmar Bartušková 5.5. 07:28
O discgolfu jsem neměla doposud ani ponětí. Díky za info a jeho přiblížení. Pokud se někdy nachomýtnu v blízkosti tohoto hřiště, ráda vyzkouším hod lehkým diskem. 150,- kaček je dost, chodím ještě na další sporty, jedním z nich je golf. Uvidíme...

Čarůvky z Hýlova už letí!

Elena Valeriánová 4.5. 13:34
I podívala jsem se a je to tak jak psáno a čertovskými obrázky zdokumentováno nejen pro tento čas, ale tak jak se praví na furt! Eliško čarovná z černé Ostravy, která už až tak černá není, to se ti fakt povedlo!

1. máj v Praze

Libor Farský 4.5. 11:11
Asi bych si také chtěl do té tramvaje kopnout!

Vycházka v květnu

Zuzana Pivcová 4.5. 10:05
Udělat si hezkou procházku spojenou s návštěvou nějaké kulturní akce, to je ideální. Kdyby tak u nás taky zapršelo!

To nestačí

Věra Ježková 4.5. 07:34
Zuzko, díky za dnešní jedinečné ráno s tebou. :-)

Staré holčičky

Věra Ježková 4.5. 07:32
Věřím, že taková setkání jsou velmi příjemná. Nás je pět – holek, které se v průběhu let sešly v jednom zaměstnání. Dvě jsme v důchodu, jedna stříhá metr a ráda by šla do předčasného, čtvrtá to má asi za dva roky a poslední za let dvacet. Scházíme se asi čtyřikrát do roka v jedné restauraci. Vždy si přineseme vzájemně dárečky, probereme život, já udělám fotodokumentaci. V mezidobí si mailujeme, hlavně posíláme hezké obrázky a videa. Ta, co stříhá metr, je moje dobrá kamarádka, dokonce ze stejné ulice, s tou se vídám častěji. Je to prima.

Tabačenka, šatenka… Mnozí je pamatují.

Zdenka Jírová 4.5. 00:13
Já si na přídělové lístky pamatuji, bylo mi 8 let, když přišla měna. Musím ale autorku článku opravit, přídělové lístky nenahrazovaly peníze, potraviny se musely zaplatit penězi, ale omezovaly jen množství, které jste si směla koupit.

Startuje oblíbená hokejová tipovačka!

Anna Potůčková 3.5. 21:11
Zase nějaké napětí a adrenalin. Za sebe za tuto soutěž moc děkuji !

Velké ponožkové dobrodružství

Jana Kollinová 3.5. 20:12
Ponožkové téma je nevyčerpatelné a móda nabízí modely nad kterými zůstávají konzervativnější jedinci v němém úžasu. Ale proč se neodlišit. Nejvíce IN byl pan kníže Schwarzenbegr sedící a spící v rudých ponožkách na významném mezinárodním jednání. Ještě jsem četla, že je módním hitem nosit každou ponožku jinou.

Římská překvapení, která ohromí

Zuzana Pivcová 3.5. 11:45
Něco jsem si díky Tvému vyprávění připomněla, ale Andělský hrad jsem viděla pouze zvenčí. Vojenské hlídky jsem tehdy ještě nezažila. Zato lidi s transparenty, kteří šli na nějakou politickou demonstraci. :-D

Květiny na balkoně: Správný výběr a péče

Věra Ježková 3.5. 11:19
Na balkoně míváme muškáty od jara do zimy. Je to radost. Domy, domky a chaloupky vyzdobené květinami jsou krásné.

Obléknou vás ženy v nouzi

Zuzana Pivcová 3.5. 09:24
To je prima, já si občas koupím něco ve stáncích Chráněných dílen (třeba v DBK na Budějovické nebo na hrnčířských trzích v Berouně) nebo v nějaké charitativní akci, a nedělám to vyloženě ze soucitu, ale protože tam třeba mají něco hezkého, odlišného od běžných obchodů.

Jak vařily naše prababičky: staročeský domácí chléb

Věra Halátová 2.5. 23:02
Chléb se peče, nevaří se. V kuchařce od Magdaleny Dobromily Rettigové, kterou mám ve své knihovně, není recept na na to, jak zadělat a upéct domácí chléb. V době mé prababičky na vesnici, kde žila, byl jeden pekař a hospodyně si chléb kupovaly. Matka, ročník 1930, její matka ročník 1896, a matka matky mé matky, tedy moje prababička, ta byla narozena v roce 1876. Tato rodina bydlela na Jižní Moravě, jihozápadně od Brna, dnes se této části Moravy říká "Německá Morava". Nikdo z těch obyvatel neměl svou vlastní pec na chleba. Moje tchyně, která se narodila na Slovensku v roce 1916, ta mi vyprávěla, že na vesnici měli jednu chlebovou pec. Každý týden si hospodyně přinesly svůj podíl dřeva na topení v peci, své chlebové těsto a pekli na další týden chléb. Komu pec patřila, kdo ji roztopil a oheň udržoval, to mi neříkala. Snad se střídali. Rodiče mého manžela žili celý život v hornaté části středního Slovenska, v chudém kraji. Ošatky na chléb - veku i bochník - ty mi tchyně věnovala a mám je stále u sebe doma jako košíky na ovoce nebo zeleninu. Národní buditelka Magdalena Dobromila Rettigová měla jako mateřštinu němčinu, když psala recepty pro cca 16 a více lidí v češtině, stále užívala německých výrazů v názvech zeleniny, ovoce, koření a pokrmů. Je to nový "hit" - péct si sama, doma, chléb. Už jste si někdy zkusily (určitě ne zkusili) vytvořit chlebný kvásek? Už jste si upekly chléb v té elektrické domácí pekárně? Mne to zklamalo. Elektrická pekárna leží ve sklepě. Kdo dovede postavit chlebovou pec! Sem s ním! Kvásek obstarám! A pak obstarám sousedky, díži a kopist. No jo, ale kde vezmu tu mouku, ze které se před více než sto lety zadělával chleba. Takže, budeme udržovat historické recepty, protože až bude hlad a nouze, budou se hodit. Kdo má recept na chléb z kopřiv?

Malíř Richard Augustin: Vlastně mohu poděkovat zlodějům

Jana Šenbergerová 2.5. 18:14
Pěkná díla. Moc se mi líbí Štěstí a Spící anděl, ale i portréty.

Cíl zkoumání: Bonita seniorů

Jana Šenbergerová 2.5. 17:58
Celý život jsem musela vystačit s málem, takže mi to nečiní potíže ani teď. 1. Jsem schopna, ale rozmýšlela bych se. 2. Tuto jistotu nemá nikdo, dokonce ani ten, kdo má v bance a v nemovitostech miliony. Přesto si to mohou myslet všichni.

Hodinový ajťák už pomohl stovkám seniorů

Zuzana Pivcová 2.5. 12:39
Většinou bych potřebovala ajťáka celodenního, hodinový je málo. Ale to bych se nedoplatila, čili musím se svým znalostním potenciálem vystačit i nadále.

Modrá je dobrá

Naděžda Špásová 2.5. 12:02
Věro, máš to moc pěkné a fotky jsou super. Já k modré taky moc neinklinuji, vlastně v mém šatníku jsou modré jen džíny. Z modrotisku jsme měli kdysi ubrus, který hrozně při praní pouštěl. Oblečení bych si asi hodně rozmyslela. :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.