Obrázky z cest:  Světlá nad Sázavou - v zámeckém parku
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Obrázky z cest: Světlá nad Sázavou - v zámeckém parku

24. 5. 2026

Letos se setkání členů portálu i60 konalo na Sázavě s ubytováním v Kácově. Protože Posázaví téměř neznám, zvolila jsem cestu z Brna vlakem přes Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Světlou nad Sázavou a Zruč nad Sázavou. To obnášelo jeden rychlík, dva osobáky a 5 hodin jízdy.

Jeli jsme krásným údolím kolem Sázavy a já konečně viděla Stvořidla. Škoda, že už se dnes nedají ve vlaku stáhnou okýnka, aby se dalo za jízdy fotit s větrem ve vlasech.

Ve Světlé nad Sázavou jsem měla na přestupu čas asi hodinu a půl a už doma jsem se rozhodla, že si projdu zámecký park a protáhnu své tělo po dvouhodinovém sezení v rychlíku. Byla to dobrá volba. Počasí pěkné, kufr v úschovně a já s ruksáčkem a trekovými holemi courala po parku.

A tak se můžete projít se mnou díky mým fotografiím.

aktivní senioři cestování města a obce
Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
To sis udělala překrásnou procházku. Hlavně, že to bylo blízko nádraží.
Anna Potůčková
Moc hezká fotoreportáž ze setkání Íčka - díky.
Sylva Wiedel
Světlá měla vždycky něco do sebe, i za komunistů. Je taková měkká.....
Jan Zelenka
Krásné fotky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden

Čeští hokejisté v těchto dnech bojují na Mistrovství světa ve Švýcarsku. Úspěchy i neúspěchy české a československé hokejové reprezentace si nyní připomeneme prostřednictvím kvízu.