Duben hojný vodou - říjen vínem. V dubnu hrom- nebojí se mrazu strom. Mokrý duben přislibuje dobrou sklizeň. A mnoho dalších pranostik.
A jaký byl měsíc duben u mě? Myslím, že velice dobrý, utekl velice rychle, ať už při práci na zahradě, která vyžaduje spoustu času po zimním období, nebo docela běžných obyčejných dnů, zkrášlených výlety a odpočinkem. V dubnu jsme oslavili Velikonoční svátky, jako, každý rok jsme vítali hodovníky s malovanými vajíčky a pamlsky, pro velké hodovníky jsme měli připraven ostřejsí pamlsek. Týden po svátcích jsem připravila zájezd pro náš klub na Zahradu Čech do Litoměřic. Zjara se nazývá Tržnice a zahrádkáři mají nepřeberné možnosti si nakoupit co chtějí. Můj syn měl svátek - Jaroslav. Není to krásné jméno? Moje pravnučka je rozkošné dítko, už nechce sedět v kočárku, chce jen chodit a objevovat svět. Také jsem byla na promítané přednášce o zaniklých obcích u nás, s dobovými fotografiemi. Kruté časy pro lidi, kteří museli kvůli dolování uhlí opustit své domovy a stěhovat se do paneláků.
Největší dubnový zážitek pro mě byla cesta do Vídně v druhé polovině měsíce. Naše cestovatelská čtveřice si zajistila předem místenky Regiojetem do Vídně. Pohodlné cestování s výborným palubním servisem. Ubytování jsme měly zajištěno ve velkém komplexu aohostel nedaleko hlavního nádraží. A navíc jsme měly i na dva dny placen autobus HOP ON HOP OFF, který nás vozil všemi zajímavostmi, ulicemi Vídně, památkami, mohly jsme vystoupit a nastoupit kde chtěly. Byly jsme v Schonbrunnu, v Belvederu, u královských sídel s fontánami, sochami. Nádherná Vídeň, plná historických památek na císaře a krále z rodu Habsburků. Autobus projížděl kolem Dunaje, opět všude kromě nádherné řeky spousta míst k občerstvení i odpočinku. Ten nakonec využívalo mnoho lidí v zelených parcích, počasí k tomu vybízelo. A všude záplavy jarních květů.
A také plno kaváren, kde lidé čekali fronty na slavný Sachrův dort a věhlasnou vídeňskou kávu. Restaurace nabízely slavný vídeňský řízek, my jsme si daly, ale měli jen vepřový s typickým bramborým salátem. Obojí bylo moc dobré.Tohle bylo skvělé. Vyjely jsme ve čtvrtek a v neděli jsme odjížděly, chtělo by to více dní, tak snad si to ještě zopakujeme, protože nebylo možno vše projít a projet.
Dnes je středa, do konce měsíce dubna zbývají už jen dva dny a nastane měsíc lásky, měsíc květen. Tak se lidičky objímejte a mějte se rádi. A buďte zdrávi. ❤️