Postesknutí
Ilustrační foto: Pixabay

Postesknutí

7. 4. 2026

Léta plynou, tvář uvadá
krása mládí se vykrádá
lesk ve vlasech oheň v oku
vše se ztrácí v každém kroku.

Zanech stopy na tváři
ať mé oči zazáří
klidem v duši
co tak sluší

ať každý pozná
že i léta zkrátka
jsou na tebe krátká.

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Iveto, naprostý souhlas. Po 60 roce to jde z kopce. Naše babička vždycky říkala: Do 40 let se drží každá. Do 50 jen málokterá a od 50 žádná. Já bych tu hranici definovala spíše od 60 žádná. Začíná se ozývat tělo a člověk si začne vážit zdraví. Vše ostatní ztrácí důležitost. Děkuji za váš příspěvek a za to, že se vám moje báseň líbí.
Michaela Přibová
Alenko, ty jsi opravdu krásná žena i teď :-) Paní Jano, také bych chtěla dojít ke spokojenému paralelnímu životu za zrcadlem:-)
Iveta Tomčíková
Michaelo pokud čas zanechal stopy jen ve tváři, je to výhra, horší je to se zdravím..., neb každému ukrajuje po 60ce ze stejného krajíce. Opotřebování organismu..., věkem, nezbývá než se s tím smířit. Krásná báseň, obdivuji Váš um...
Jana Kollinová
Měla jsem stejná přání přání, kdykoliv jsem pohlédla do zrcadla, ale po osmdesátce žiji spokojený paralelní život za zrcadlem. :-)
Alena Velková
Byly jsme mladé a krásné, teď už jsme jen krásné❤️

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 14. týden

Návštěvnická sezóna hradů a zámků odstartovala. Vědomostní kvíz tohoto týdne prověří, jak dobře české hrady a zámky znáte.