Když příroda zavolá
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Když příroda zavolá

22. 3. 2026

Není to tak dlouho, když jsem tu psala o návštěvě dvou nedalekých rybníků. Je čtvrtek odpoledne, venku  je moc hezky a nás to táhne někam do přírody. Ano, vyhrály to rybníky u obce Chlumec, přidali jsme k tomu ještě jeden rybník, tzv. oprám, a to v nedaleké obci Varvažov, je to také zatopený důl.

O tom už jsem tu psala, ale je to docela dlouho, navíc to není daleko od obou avizovaných rybníků. Hlavně jsme se chtěli podívat, jestli už u Nového a Zámeckého rybníka vykvetly bledule.

Když jsme zaparkovali ve Varvažově, vydali jsme se k nedalekému rybníku. Nebyli jsme sami, kdo se tam šel projít, nejdříve to byly paní s malým pejskem. Nenechal se pohladit, tak jsme šli na oprám, tam jsme se prošli kolem vody a když jsme se už vraceli na cestu, tak k nám běžel další pejsek. Ten byl o dost větší, ale byl to čipera. Chvíli jsme si povídali s jeho majiteli a pak jsme se vydali k autu. Další zastávka byl Nový rybník a Zámecký rybník. Hlavně jsem se chtěla podívat do lesa kolem rybníkú, jestli už konečne vykvetly bledule.

Ani u těchto rybníků jsme nebyli sami, krásné počasí využilo více lidí. Šli jsme se podívat k místnímu parku a zastavila nás bílá nádhera  kolem. Všude byly trsy bledulí, zažili jsme to tu už víckrát, ale vždycky si říkám, jak můžou vykvést v takovém množství suchého listí. Neodolala jsem a jednu hromádku jsem si vzala domů. Cestou kolem rybníka jsme si popovídali s místním rybářem. Ptala jsem se ho na labutě, začal se smát, když jsem mu říkala o těch bílých ptácích, labutě na tomto rybníku prý nebyly už dva roky. Popřáli jsme mu šťastný lov a šli jsme k autu.

Byli jsme rádi, že jsme se na procházku vydali. Nejen, že jsem si ještě stihla při odchodu vyfotit další čtyři pejsky, kteří právě přišli, ale i to, že jsme udělali něco pro své zdraví. Přeji hezký zbytek měsíce března a zdraví a radost do dalších, které teprve přijdou.

cestování procházka příroda
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Fotka čtyř pejsků se fakt moc povedla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Uplynulou sobotu byly uděleny ceny filmové akademie Český lev. O českém filmu bude i vědomostní kvíz tohoto týdne.