Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jan Zelenka
2.3.2026 09:30
O tomto tématu se dalo napsat víc.
Michaela Přibová
2.3.2026 09:18
Jsou to místa spojené s husitstvím a Mistrem Janem Husem. Např. zřícenina Kozí Hrádek je kulturní památkou právě díky pobytu MJH. Nebo Tábor. Protknuto dějinami husitství.
Elena Valeriánová
1.3.2026 22:55
V tom případě se omlouvám, já jsem to nepochopila.
Tomáš Körber
1.3.2026 22:08
paní Valeriánová-víc tam napsáno ani nebylo, takže je to celé
Dana Puchalská
1.3.2026 22:08
Jižní Čechy jsou krásné. A u pomníku jsem byla,ale je to už opravdu dlouho.
Elena Valeriánová
1.3.2026 20:13
Není ten článek nějak poškozený? Nic víc se mi totiž neukázalo než tyto krátké odstavečky, cituji: "Už je to drahně let, co jsem s kamarády navštívil památník Janan Žižky na bitevním poli u Sudoměře. Zde se strhla velká bitva 25.3.1420 s drtivou porážkou pansých vojsk. Je to mystické místo. Už z dálky ční mohutný pomník Žižkův, obklopen rybníky a loukami.
Doporučuji jako jarní výlet. Cesta je přes Písek, tam se taky je dobré zastavit na mostě a pak v Protivíně odbočíte na Sudoměř."
Marie Seitlová
1.3.2026 12:32
Před pár léty jsem tam byla.
Michaela Přibová
1.3.2026 09:03
Hezky napsáno. Výstižně a stručně. Z těchto míst dýchá historie. Je to magické. A zastávka v Písku výlet obohatí o hezké centrum s nejstarším mostem. Jsou zde krásné domy a půvabné zákoutí. Pane Tomáši, děkuji za tip.