Silvestr, už tu máme zase Silvestr… a co s ním?
FOTO: Zuzana Zajícová

Silvestr, už tu máme zase Silvestr… a co s ním?

30. 12. 2025

Nikdy jsem si na tohle skoro povinné veselení nepotrpěla, dokonce jsem si na Silvestra dobrovolně brala službu v dobách, kdy jsem pracovala ve zpravodajství ČT.

A hádejte, kde budu poslední den roku 2025! V našem divadle, a za peníze! Jo! My totiž hrajeme na Silvestra hned dvakrát – v 15 hodin a pak ještě v hodin 19; budu uvaděčkou a inspektorkou hlediště po obě představení.

Protože je celosvětovým zvykem se na Silvestra veselit, bude i v našem divadle veselo, neboť vězte, že se diváctvo ocitne s rodinou Durrellových na ostrově Korfu. Ptáci, zvířata a moji příbuzní se ten divadelní kus jmenuje a sečtělý divák jistě pozná, že je hra napsaná podle slavné knihy slavného spisovatele Geralda Durrella O mé rodině a jiné zvířeně.

Knihy Geralda Durrella mě doprovází celý život, a tak nějak jsem předpokládala, že je zná prostě každý. A představte si, že ne! Hrajeme i pro školy a minule se mě ptala jedna učitelka, o čem ta hra je. Když jsem jí to prozradila, pravila, že toho autora nezná… podivila jsem se, a ona odvětila, že sice učí literaturu, ale že zná především (a to zdůraznila) autory české…  upřímně… bylo mi líto učitelky i jejích studentů a já jen doufám, že představení vzbudilo v češtinářce touhu rozšířit si svoje literární obzory i za hranice české kotliny.

Každopádně se na letošního Silvestra v našem divadle moc těším a vřele tento způsob oslavy konce roku doporučuji všem, co se nechtějí nudit u televize.

Přeji milým čtenářům jakož i všem íčkařům klidný a nadějný rok 2026.

PF 2026

divadlo kultura
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Zuzko, přeju příjemný nejen dnešní večer, ale celý rok 2026 a brzy ahoj.
Zuzana Pivcová
No, vlastenectví není, uznávat jen to naše, i tady by měla existovat poctivá kritičnost.
Daniela Lender Chaloupková
Zuzko ... až mne u srdce zabolelo ... studentů mi líto je, učitelky ne. Taková nemá ve školství co dělat. Děkuji za to, že jsi, že jsem Tě mohla osobně poznat. Těším se na Tvé další příspěvky a přeji Ti, ať je ten příští rok pro Tebe plný samých dobrých zpráv a zážitků :-))
Marie Seitlová
Přeji Zuzce i Vlastě krásný zážitek v divadle a krásné rozloučení se starým rokem. A do nového roku vám přeji vykročit tou správnou nohou.
Alena Tollarová
Knížka O mé rodině a jiné zvířeně patří už dlouho do naší knihovny a nikdy bych ji při probírce knih nevyřadila. Vlasto, Tobě přeji skvělý divadelní zážitek a tak trochu Ti závidím. Zuzano, krásný nový rok 2026!
Vlasta Ledlová
V posledních letech jsem si zvykla chodit o silvestrovském odpoledni do divadla. Letos jsem si nestihla koupit včas vstupenku a musela jsem se smířit s tím, že všechna odpolední představení jsou vyprodaná a já budu sedět doma. A pak jsem si včera v podvečer zašla na Íčko a přečetla tvůj článek. Ze zvědavosti jsem otevřela stránky Divadla Mana a co se nestalo: jeden poslední lístek tam na mě čekal. Viděla jsem film na stejné téma a o to víc se těším na dnešní silvestrovské představení. Zuzano, děkuji za dárek. :-)
Daniela Řeřichová
Zuzano, to bude prima večer a noc. Když můj muž po DAMU hostoval v Divadle na Vinohradech, ansámbl i diváci se vždy těšili na silvestrovské představení. Bylo totiž plné improvizací, herci se snažili navzájem „odbourat“ a každý měl připravený nějaký fór. Nepřekonatelná byla dvojice Brodský/Bláha (i mimo Silvestr). Hezký konec starého a začátek nového roku přeji. :-)
Libuše Křapová
Zuzko, Durrella i některé jeho knihy včetně této zmiňované jsem četla. Díky za jeho připomenutí. Přeji ti hezké rozloučení se starým rokem mezi milými a známými lidmi . A v novém roce ať se ti všechno daří :-)
Šárka Bayerová
Krásného Silvestra v divadle a krásný celý rok!
Jan Zelenka
Durella pochopitelně znám. Píše skvěle. Hlavně si ten večer pořádně užijte.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 1. týden

Co se událo v roce 2025 v Česku či ve světě? Právě o tom bude kvíz v týdnu, kdy se překlápí rok 2025 do roku 2026.