PF 2026
FOTO: Vygenerováno pomocí AI

PF 2026

9. 12. 2025

PéeFko. Líbí se mi ten zvyk, posílat PéeFka. Ta zkratka, která zlidověla, je srozumitelná, stručná a zároveň mnohoznačná. Můžu do ní vložit své představy o tom, co všechno dobré adresátovi přeju. A příjemce si zase může tohle přání naplnit obsahem, který je pro něj příjemný a potřebný.

Někdy ten symbol přání můžu doplnit dalšími slovy. Vypsat konkrétní věc, kterou adresátovi přeju. Vnímám to potom jako známku toho, že adresáta znám a vím o jeho přáních a snahách. Vlastně tím ukazuji, že si jeho současné starosti i radosti pamatuji a záleží mi na něm.

Ale i čistě stručné PF má díky mnohoznačnosti své kouzlo. A tím adresátovi přeju všechno. Tedy všechno dobré.

A možná je to i víc než všechno. Protože to je přání do budoucnosti, do příštího roku. A v budoucnosti se může naplnit spousta příjemných věcí, které by mě možná ani nenapadly, kdybych je chtěl konkrétně vypisovat.

Snažím se o PéeFka, která jsou pozitivní, veselá, mystická, tajemná, harmonická…, prostě rozmanitá a živá. A je jedno, jestli to vyjádřím zvoleným obrázkem nebo vlastním textem. Nechci to dělat jako formalitu. Když se trochu snažím vybrat obrázek a udělat z něj PF, tak myslím na adresáta a dávám tomu přání obsah alespoň v myšlenkách.

Všechno dobré a splněná přání pro Vás a pro všechny lidi dobré vůle 

P.S. Ty ukázky připojených přáníček pod článkem, jsou klidně k mání, pokud si je někdo chce zkopírovat a použít.

(Kromě titulního obrázku s astronauty, ten si chci nechat pro sebe.)

přání
Autor: Mirek Hahn
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Mám několik přátel, kteří již měsíc předem přemýšlí jakou PF ten který rok pošlou, všichni z vlastních fotografií. Vaše PF jsou velmi zdařilé a vtipné.
Libuše Heulerová
Mirku, milé a hezké!!!
Anna Potůčková
Mirku moc hezké a nápadité.
Daniela Lender Chaloupková
Mirku, krásný článek i obrázky :-), děkuji :-) Tvorba autorských PF byla u mého manžela mnohaletou profesionální tradicí, rovněž i mou. Jak píšete, je to vždy o osobních vzkazech :-)
Jana Šenbergerová
Hezký koníček. Všechny se mi líbí. Vtipné, zádumčivé I veselé. Díky!
Dana Puchalská
Moc hezké. Děkuju
Mirek Hahn
Álo, taky dělám i PF ze svých fotek ale jen pro rodinu a nejbližší přátele :-)
Alena Tollarová
Mirku, prima. Já si zatím ráda tvořím svoje Péefka sama ze svých fotek, které o mě něco říkají a snažím se, aby potěšily i příjemce.
Jan Zelenka
Mirku, moc hezké.
Olga Škopánová
Hezké, vtipné fotky ať se daří v novém roce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Před dvěma týdny jsme cestovali po Africe, tento týden si dáme další kontinent, a to Asii. Co o ní víte? To prozradí náš vědomostní kvíz.