Dala všem
Ilustrační foto: Pixabay

Dala všem

3. 11. 2025

Vařila myšička kašičku,
ze strouhanýho perníčku,
vařila v rendlíku zeleném,
kaši s jedovatým kořenem.

Tomu dala,
tomu víc,
tomu málo,
tomu skoro nic
a na toho se nedostalo…
a on utíkal, utíkal do komůrky,
tam na kuráž si ruma dal!

Myšákovi všechno řek,
ten vykulil oči
a na zem sebou sek!

Už nevaří myšička kašičku,
nehřeje myšáky v pelíšku,
za to, že celá se rozdala,
teď ve vězení zpívá…tralala!  :-)

/z mé série „Z pohádky do pohádky“ - duben 2014/

Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Iveta Tomčíková
Paní Zuzano děkuji za Váš komentář, potěšil. Pokusy na zvířátkách taky nemusím, ale co by byla věda bez výzkumu. Tahle myška v rýmovačce si své hold odseděla...:-))
Zuzana Pivcová
Myška mi nevadí v jakékoliv svobodné podobě jako produkt své doby. Vadí mi jen přicvaklá v pastičce a v laboratoři na pokusy.
Iveta Tomčíková
Paní Anno, myška co dala všem že by někoho kryla? Inu kdo ví, v pohádkách a rýmovačkách prý je možné všechno. :-)) Děkuji Vám za komentář. :-)
Iveta Tomčíková
Paní Soňo potěšila jste mi vašim komentářem. Já už sice nejsem děvče, je mi nad 60, ale i proto si velmi vážím Vašeho komentáře. Děkuji. :-)
Anna Potůčková
Ještě že tak dopadla myška. A snad se za ní nikdo neskrývá....
Soňa Prachfeldová
Prima, s novými děvčaty to tu bezva oživujete.
Iva Bendová
Ano, Ivet, líbilo :-)
Iveta Tomčíková
Danielo být solí, kterou si někdo rád přisolí, to je pocta, děkuji moc za krásný komentář, který dokáže zahřát, ačkoliv solit se moc nemá! :-)
Iveta Tomčíková
Paní Soukupová - díky, že jste četla komentovala, paní Daniela se nad lidskou tvořivostí jistě potěší. :-)
Iveta Tomčíková
Děkuji paní Ivě B., Zdeňkovi P., Šárce i Aleně Vávrové, že četli a přidali smajlík - tedy mé dílko se jim asi líbilo. Děkuji Vám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Před dvěma týdny jsme cestovali po Africe, tento týden si dáme další kontinent, a to Asii. Co o ní víte? To prozradí náš vědomostní kvíz.