Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Když se houbařská sezona vydaří a houby rostou a rostou a my máme nasušeno, zamraženo i zavařeno, přemýšlíme o receptu, který jsme ještě nevyzkoušeli. Co třeba houbové karbanátky.
Někoho možná překvapí, že tou babičkou jsem já. Všeobecně se o mně totiž ví, že nerada trávím čas v kuchyni. Ačkoliv docela dobře vařím i peču, z taktických důvodů tuto skutečnost před rodinou tajím.
Naše babička ovdověla velmi mladá a zůstala sama se dvěma malými dětmi. Byla třicátá léta minulého století. Krize celosvětová i vlastní ji naučila šetřit. A to tak, že velmi.
Léto je časem sklizně ovoce a tím pádem i časem ovocných moučníků. Při posledním rodinném setkání jsem připravila sváteční kynuté koláče plněné tvarohem, navrchu s ovocem a drobenkou. Koláče jsou trochu náročnější na čas i suroviny, výsledek však stojí za to, jsou nadýchané, jemné a lahodné.